SAP op zoek naar autistische medewerkers

SAP-LogoSoftwarebedrijf SAP wil in de komende jaren meer autisten aantrekken. Het Duitse softwarebedrijf wil zo het duurzaam personeelsbeleid verbeteren en daarnaast gebruik maken van de speciale vaardigheden van autisten om de producten van het bedrijf te verbeteren.

Speciale rol

Hoewel veel bedrijven autisten weren doordat ze vaak op sociaal vlak wat minder presteren dan de gemiddelde medewerker, kunnen autisten volgens SAP dankzij hun speciale vaardigheden in bepaalde rollen excelleren. Doordat autisten behoefte hebben aan het veelvuldig herhalen van handelingen en vaak veel aandacht besteden aan details, zijn autisten volgens SAP bij uitstek geschikt voor het testen van software en het opsporen van bugs.

Uitbreiden proefproject

SAP heeft in het afgelopen jaar al tests uitgevoerd met het aannemen van autisten en in Duitsland, India en Ierland zijn inmiddels al een aantal autisten actief. In de nabije toekomst zullen ook in Amerika een aantal autisten worden aangenomen en daarna wil men wereldwijd steeds meer autisten aannemen. De doelstelling is om in 2020 ongeveer 650 autistische medewerkers in dienst te hebben. Autisten die worden aangenomen door SAP zullen na het succesvol doorstaan van een eenjarige proefperiode een fulltime contract krijgen aangeboden met een marktconform salaris.