KPN en Philips doen het goed in Carbon Disclosure Project Benelux

CDP

Zowel KPN als Philips stond deze week even positief in de schijnwerpers toen het Carbon Disclosure Project een rapport vrijgaf met hun bevindingen over 2012. Uit het rapport blijkt dat beide bedrijven goede energie- en klimaatdoelstellingen hebben en ze behoren daarmee tot de leiders van de Benelux.

Carbon Disclosure Project

Het Carbon Disclosure Project bekijkt op initiatief van beleggers elk jaar onder ongeveer 3.000 bedrijven hoe en hoeveel invloed ze hebben op klimaatveranderingen, hoe ze ermee omgaan en hoe ze proberen klimaatverandering tegen te gaan. Alle bedrijven die hun medewerking verlenen aan het CDP krijgen een beoordeling en op basis van deze beoordeling wordt een ranglijst gemaakt.

Ranglijst

De ranglijst voor de Benelux in 2012 werd vrijgegeven in het rapport ‘Integrate climate change into business strategy’. Bedrijven worden beoordeeld zowel beoordeeld op het publiekelijk vrijgeven van informatie over co2-uitstoot als op co2-prestaties. Philips en KPN waren wat betreft informatievrijgave de onbetwiste nummers 1 en 2 met een score van respectievelijk 98 en 94, terwijl KPN dit jaar het enige bedrijf in de Benelux was dat wist te voldoen aan de eisen voor een score wat betreft co2-prestaties.