Akzo Nobel zet in op duurzaamheid

akzonobelHet Nederlandse Akzo Nobel streeft naar een hogere duurzaamheid en het bedrijf heeft daarom deze maand een nieuw concept gepresenteerd met de naam Planet Possible. Het doel van het nieuwe concept is om meer te leveren met minder grondstoffen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven, het is belangrijk voor het imago en bad practices zijn steeds moeilijker te verbergen. Daarnaast is het door het dreigende tekort aan grondstoffen steeds belangrijker om de duurzaamheid te verbeteren en kan er In veel gevallen op lange termijn bovendien extra omzet worden gegenereerd door duurzaam te werk te gaan.

Samenwerking

De chemische industrie, waarin Akzo Nobel actief is, is erg energie en grondstof intensief en daardoor kan er veel worden bespaard. Toch is dat nog niet zo eenvoudig, er moeten namelijk niet alleen in de eigen organisatie verbeteringen worden doorgevoerd, maar ook bij klanten, leveranciers en overheden. Er moet dus goed worden samengewerkt en dat is dan ook precies wat Akzo Nobel van plan is.

Vooruitstrevend

Akzo Nobel heeft de afgelopen 2 jaar op de Dow Jones mogen genieten van de nummer 1 positie wat betreft duurzaamheid en het bedrijf wil vooruitstrevend blijven en de positie niet alleen behouden, maar zelfs verder uitbouwen. Met Planet Possible hoopt het een grote stap te zetten en de aarde een leefbare plaats te houden, zelfs als er 9 miljard mensen zouden wonen.